Rupesin miettimään tarkemmin tätä narsism asiaa kun se kommentissa mainittiin. Etsin vähän tietoja ja löysinkin yhteen sopivuuksia, mutta myös sellaista joka ei pidä yhtään paikkaansa! Tässä nyt muutamia yleisiä...

" Narsisti reagoi raivoisasti ja närkästyneesti jos hänen toiveensa kielletään" 

-- Ei meillä raivoisasti vaan pikemminkin jankuttamalla ja mököttämällä ja sillä että viimeseen asti halutaan saada oma tahto läpi.

"Narsisti tulkitsee minkä tahansa tarjotun avun, neuvon tai huolestuneen kysymyksen tahalliseksi nöyryytykseksi, mikä osoittaa sen, että narsisti on avun tarpeessa ja näin ollen epätäydellinen ja vähemmän kuin kaikkivaltias. Mikä tahansa yritys laatia suunnitelmia on narsistin mielestä pelottava orjuuttamisen teko."

-- Mieleen tulee lähinnä yksi asia josta olen yrittänyt sanoa, budjetti! Noh, sitä ei ole saatu tehtyä, koska kaupasta pitää saada ostaa mitä haluaa ja sillon voi katella tarjouksia.

"Narsisti ajattelee vain itseään. Hän ei kykene neuvottelemaan, vaan määrää ja vaatii. Hän vaatii kumppaniaan sopeutumaan omiin tarpeisiinsa, käskyttää ja alistaa, jolloin kumppani alkaa uhrautua jatkuvien riitojen pelossa."

-- Myötäilen yleensä sen takia ettei tulisi riitoja... tämä pitää paikkaansa... ikävä kyllä :(

"Suhde alkaa yleensä kuin herttasarjassa. Narsisti nostaa kumppaninsa jalustalle, kehuu, palvoo ja antaa lahjoja.Narsisti on taitava pitämään yllä kulisseja. Perheen ulkopuoliset eivät välttämättä tiedä mitään, ellei uhri puhu elämästään. Ennen pitkää narsisti yleensä yrittää eristää kumppaninsa ystävistä, sukulaisista ja harrastuksista. Arki on arvaamatonta, suurten tunnepurkausten yhtäkkistä vaihtelua."

-- Meidän suhde oli alkuaikoina aivan ihana! Oltiin kokoajan toisissamme kiinni, se oli niin ihanaa ja sai tuntea itsensä rakastetuksi ja kauniiksi ja kaikinpuolin ihanaksi! En usko että mies yrittää tietentahtoen mua kenestäkään eristää, mutta saa silti mulle valtavan huonon omantunnon päälle jos oisin haluamassa lähteä  johonkin ilman sitä... Ja mielialan vaihteluita meillä riittää! Mies on välillä kuin vuoristorata! Yhtenä hetkenä iloinen ja sosiaalinen ja toisena hetkenä menee hiljaseksi ja alkaa valittaan kuinka koko elämä on ihan perseestä... ja yleensä vika on siinä kun ei saa seksiä, eli mun vika (kun ei vaan tee yhtään mieli...)

"Narsistin kumppaniksi ajautuu helposti kiltti, alistuva ja imartelua kaipaava mies tai nainen. Jos sietää huonoa kohtelua, eikä osaa asettaa rajoja itselleen tai toiselle, narsisti saa otteen. Hyvä vastapari löytyy myös helposti syyllistyvästä ihmisestä."

-- Kah, tässä mun perus luonteen kuvaus! :)

" Narsistilla puuttuu yleensä kyky empatiaan. Hän ei halua tai pysty antamaan hyvää läheisilleen"

-- Tämä ei taas pidä ollenkaan paikkaansa! Mies on mitä huomaavaisin ja antavin ihminen. Ihan selvästi halua osoittaa sitä välittämistä :) Joten onneksi tämä ei ainakaa osu yhteen!

 

Olen kuitenkin sitä mieltä ettei tuo mies narsisti ole, narsistisia piirteitä kyllä löytyy, mutta täytyy toivoa että niistä päästäisiin eroon ja mieskin oppisi kompromissien merkityksen. Paljon auttaisi jos itse olisi jämptimpi...

 

Mut asiasta kukkaruukkuun! Todettiinpa sitten kilpirauhasen vajaatoiminta ja huomenna alkais lääkitys. Tulee sit siitäkin tänne kirjoiteltua... Kilpirauhanen on mulle onneksi tuttujuttu äitin puolelta joten ei mitenkää hätkäyttäny, mutta kun netistä tietoa etsin niin ymmärsin että tämä on sairaus johon mun tarvitsee koko loppuelämäni syödä lääkkeitä jotta elimistö toimisi niinkuin normaalilli ihmisellä. Pitää kirjoittaa tästäkin enemmän jonain muuna päivänä.

 

Unia immeiset! :)